Ook Jonkheedprins Sander I blikt terug op zijn carnavalsseizoen

Wat was zijn hoogtepunt? En zou hij het nog een keer doen? Het was in één woord geweldig. Er is niet één ding op te noemen waar ik mij niet geweldig heb geamu-seerd. Samen met mijn adjudant Jordi, die altijd naast me stond en waarmee ik veel plezier heb gemaakt. 

Mijn proclamatie ’s middags natuurlijk en ’s avonds die van Joris. Dat was zo spannend! De kennismaking met de grote en de kleine raad van 11 en niet te vergeten het Winkbülleballet tijdens een middagje bow-len. Toen mijn receptie, waar ontzettend veel mensen waren om mij te feliciteren en waar ik zoveel leuke reacties heb gekregen.  De Sjpassmusical en Knipa vs. Ploum vond ik ook heel erg bijzonder. En we zijn zelfs op radio en tv geweest bij RTV Parkstad en VastelaovendGaste van L1.

Het scholenbezoek met Paul en Leo, de Speck & EI band en natuurlijk stadsprins Joris I en adjudant Koen. Een ritje op de Blauw Sjuut naar het gemeentehuis samen met Jordi, Joris en Koen en alle Sjuutemannen. Dat vond ik heel gaaf. Op de Poefelezitting waren mijn tante Esther en mijn nichtjes Linde en Myrthe helemaal uit China gekomen om samen met mij carnaval te vieren in Heerlen. En het moment waar ik zo lang op had gewacht: de aftrap bij Roda JC Kerkrade. Jammer genoeg verloren ze net, met een haartje verschil, maar alleen al op die middenstip staan gaf me het gevoel dat ik gewoon een Roda speler was. 

Voor het examen van de Spoorbülle had ik alles zo goed mogelijk uit mijn hoofd geleerd. Gelukkig waren Joris en ik allebei geslaagd en zijn we zonder krassen en schrammen aangekomen in Sjpassemig. Helemaal klaar voor de Kinderoptocht en Grote Optocht. Wat was dat gaaf! De wagen ging alle kanten op en we hebben zo veel snoep gegooid. Niet normaal! En wat een geluk met het weer. Daarna stond nog het Eëzelkesbal op het programma met leuke optredens en ik heb genoten van het Sjtundje Knipa. 

Het was een seizoen om nooit te vergeten. De leuke en gezellige onderonsjes met Joris en alle speciale mensen die ik heb mogen sieren met mijn persoonlijke orde. Ik heb echt alles uit de kast getrokken om een goede prins te zijn voor iedereen, rijk of arm, jong of oud, gezond of ziek. We hebben er echt een feest van gemaakt!

Ik wil graag iedereen van de Winkbülle, de Jeugdcommissie en de crew, Lucho Carreno, Ton Franssen en alle anderen willen bedanken voor wat ze voor mij hebben gedaan en dat ik prins mocht zijn. Ik roep de Heerlense jeugd daarom op: wil je prins worden, of in de jeugdraad of het ballet? Meldt je dan bij HVV De Winkbülle.

Groetjes en Alaaf,

Sander I

P.S. Ik heb wel nog een persoonlijk verzoekje aan het bestuur. Mag een jeugdprins ook later stadsprins worden. Zo ja, dan tot over 20 jaar, bestaan de Winkbülle 8x11 jaar.