Paviljoen LVK Heerlen 2017 op het Van Grunsvenplein

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer van 2017 wordt gehouden op het Van Grunsvenplein in Heerlen. Het oorspronkelijke plan om een paviljoen te plaatsen op het Bekkerveld gaat niet door.

Het LVK wordt georganiseerd door Stichting LVK Heerlen onder auspiciën van de Heëlesje Vasteloavesvereniging de Winkbülle. Direct na het bekend worden hiervan kreeg de stichting een signaal van het Garderezjiment d’r Kuëb va Heële. Zij organiseren in hetzelfde weekend het Euregionaal Gardetreffen en hadden plannen voor een paviljoen op het Van Grunsvenplein.

In overleg met de Gemeente Heerlen, Stichting LVK, Stichting Bewonersraad Heerlen Centrum, het Parkstad Limburg Theater, het Garderezjiment d'r Kuëb va Heële en de Heëlesje Vasteloavesvereniging de Winkbülle is daarom besloten om het LVK te verplaatsen van het Bekkerveld naar het centrum van Heerlen. Het paviljoen komt op het Burgemeester van Grunsvenplein, pal voor het Parkstad Limburg

Theater. De bereikbaarheid van deze locatie is een stuk beter, ook met het openbaar vervoer en in de omgeving van het theater is meer parkeergelegenheid. Daarnaast biedt de harde ondergrond van het terrein meer zekerheden.

Het LVK vindt plaats op vrijdag 10 februari 2017. Op zondag 12 februari organiseert het Garderezjiment d’r Kuëb va Heële het Euregionaal Gardetreffen in hetzelfde paviljoen. Voor de zaterdag wordt nog naar een, voor iedereen, passende invulling gezocht.