Sjtadsprins Roger II (Holtus)

Op zaterdagavond 6 januari 2018 is Roger Holtus uitgeroepen als Sjtadsprins van Heerlen. Roger is een geboren Heerlenaar en Winkbuul in hart en nieren. Samen met zijn partner Nasty en zoon Vince woont hij in de Erk.

Op 12 november 1972 is Roger geboren in de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Hij is de zoon van Bruno en Marlies Holtus en broer van Sharon. Naast carnaval houdt hij van muziek en speelt hij graag een potje tennis.
H.V.V. de Winkbülle is voor Roger niet onbekend: van 2003 tot en met 2006 was hij lid van de Raad van Elf. Inmiddels is hij alweer 11 jaar lid van de Nette Kadette, die dit jaar maar liefst 50 jaar bestaan!

Roger studeerde bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna werkte hij bij Stienstra en vervolgens 12,5 jaar bij Rabobank, o.a. als directeur van Rabobank Parkstad Limburg. Na twee jaar bij Kleynen Consultants werd hij begin 2017 Managing Director bij Wiertz Company.
Naast zijn werk bij Wiertz Company is Roger lid van de Raad van Toezicht van Roda JC Midden in de Maatschappij en Bestuurslid van Poppodium De Nieuwe Nor.