Sjtadsprins Pascal I (Thomas)

Pascal Thomas is op zaterdagavond 5 januari 2019 uitgeroepen als Sjtadsprins van Heerlen. Pascal is geboren en getogen in Kerkrade, maar inmiddels al jaren een bekend gezicht bij H.V.V. de Winkbülle. Carnaval vieren zit er al van kleins af aan in.

Op 21 februari 1973 werd Pascal geboren in Kerkrade als zoon van Paul en Henriette Thomas en broer van Carla. In 1991 leerde hij Nicole Ackermann kennen, met wie hij sinds 1998 in Heerlen woont. Hij studeerde verpleegkunde en volgde later de opleiding Physician Assistant. Sinds 2001 is hij werkzaam in het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen. In zijn vrije tijd slaat hij graag een balletje bij TVON of gaat hij een rondje hardlopen. Daarnaast is Pascal altijd in voor een gezellige avond met vrienden en familie.

Pascal is carnavalist in hart en nieren en ook Nicole is opgegroeid met de vasteloavend. Hun kinderen, Eva en Stan, proberen ze dit ook zoveel mogelijk mee te geven. Met carnavalsgroep de Kwansies vieren ze al jaren carnaval in Heerlen. Pascal is daarnaast al 10 jaar lid, en sinds 3 jaar voorzitter, van de Raad van Elf van H.V.V de Winkbülle.

Hij heeft nog nooit een carnaval overgeslagen en gaat ons in Heerlen dit seizoen voor als Sjtadsprins Pascal I. Samen met adjudant Diederik is hij klaar om er een feestje van te maken.

De receptie van Sjtadsprins Pascal I vindt plaats op zaterdag 19 januari 2019 in het Glaspaleis. De receptie start om 19u11. Groepen en verenigingen kunnen zich inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 8 januari 2019.