Vasteloavend in huis met 't Oer va d'r Eëzel

Onder de naam ’t Oer va d’r Eëzel’ brengt H.V.V. de Winkbülle op carnavalszondag, 14 februari 2021, de vasteloavend in Heerlen bij de mensen thuis. Een gevarieerde liveshow is dit jaar het alternatief voor de Groëete Heëlesje Optóch, d’r Kinger Optóch en andere activiteiten in het carnavalsweekend. 

Tijdens deze show gaan, onder leiding van twee teamcaptains, verschillende wijken de strijd met elkaar aan om de titel “Ich bin ut verleefst óp Heële”. De wijken worden vertegenwoordigd door: C.V. De Beeren, C.V. de Bokkeriejesj, CV Carboon, Prinsengarde Coriovallum, V.V. De Eekheuëre, D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein, Stichting Jeugdcarnaval Heëlebaan, C.V. De Jönge Böck, CV Molenberg, C.V. de Paljassen, JCV Pannesjop, C.V. De Soeplummele, C.V. de Vlavrèters en H.V.V. De Winkbülle. 

Deze verenigingen bundelen, samen met de gemeente Heerlen, hun krachten om het vasteloavesgeveul bij mensen thuis te brengen in het weekend dat normaalgesproken het hoogtepunt van de vasteloavend zou zijn. Het programma bestaat uit drie verschillende voorstellingen waarin komedie en muziek een centrale plek innemen. De shows zijn live te volgen via onze social mediakanalen en website.

Elke vereniging vaardigt twee kandidaten af die strijden voor hun wijk. Tijdens de ochtend- en middagshow vinden de voorrondes plaats waarin de wijken zich kunnen kwalificeren voor de grote finale in de avond. Tijdens deze grote finale wordt de strijd beslist en mag één van de kandidaten zich “ut verleefst óp Heële” noemen. Door individuele en teamopdrachten verdienen kandidaten punten. De deelnemers met de meeste punten nemen het in de finale tegen elkaar op.