Nieuwe Ezeldragers bekendgemaakt

Op zondag 14 november reiken wij onze hoogste onderscheidingen uit. Bezoekers zijn van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn en de ezeldragers te feliciteren. We houden ons hierbij uiteraard aan de dan geldende coronamaatregelen. Meer informatie hierover volgt. Dit jaar worden 3 zilveren ezels uitgereikt.

Ezeldragers 2021

In 2006 werd Lars Valkenberg penningmeester van onze vereniging. Hij zorgde voor een stevige financiële basis en structuur binnen de vereniging. In 2012 werd hij geproclameerd tot Sjtadsprins en trad daarna als ketelbinkie toe tot het Gilde Blauw Sjuut. Op dit moment is hij voorzitter van datzelfde Gilde waarmee hij de vasteloavend door de hele Euregio aankondigt. Voor al zijn inspanningen en betrokkenheid bij de vasteloavend in en buiten Heerlen ontvangt hij een zilveren ezel.

Demi Sec loopt al vanaf 1986 de Heerlense optocht. Iedereen herkent ze direct aan het zwarte pak en wit geschminkte gezicht. Als de Getske Boys zijn ze bekend door heel Limburg en zelfs boven de rivieren met hun nummer 'Oh Temara'. Daarnaast zijn ze nooit te beroerd om zich in te zetten voor de vasteloavend in Heerlen. Een zilveren ezel ontvangen ze niet omdat ze stoppen als de Getkse Boys, maar vooral omdat ze als Demi Sec blijven deelnemen aan de optocht en de vasteloavend in Heerlen.

Eén van de ontvangers kunnen we dit jaar helaas niet meer persoonlijk feliciteren. Het bestuur had eerder besloten Erik-Jan Dhondt te decoreren met een zilveren ezel. Deze is vlak voor zijn overlijden nog overhandigd. Erik-Jan heeft deze onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor de Heerlense vasteloavend. Zo'n 10 jaar was hij penningmeester van Pief Paaf Heële Alaaf, de organisatie achter de TENT op het Pancratiusplein. Hij professionaliseerde de administratie maar verpakte met net zoveel plezier de consumptiemuntjes per 10 stuks in zakjes. De laatste jaren vierde hij vasteloavend met de Iereroad, maar bleef betrokken bij de TENT en was nooit bang om de handen uit de mouwen te steken. 

Ezeldragers 2020

Op 14 november besteden we ook aandacht aan de ezeldragers van vorig jaar: John Reinders wordt gedecoreerd met een zilveren ezel. Jan Janssen, Marlou Mingels en Emile Roemer hebben hun onderscheiding in een coronaproof setting in februari ontvangen, maar zullen ook nog even in het zonnetje worden gezet.