Uitreiking onderscheidingen op 15 november

Op 15 november zijn de hoogste onderscheidingen van H.V.V. De Winkbülle uitgereikt in de Nieuwe Nor in Heerlen. Na de heilige mis in de Pancratiuskerk was er een feestelijke middag met optredens van de nummers 1, 2 en 3 van het Sjlagerkonkoer.


Paul Göttgens en Paul Reijns ontvingen, voor hun inzet voor de Heerlense carnaval, een Zilveren Ezel. Hub Leenen, oud prins van Heerlen en moelemeëker van de Blauw Sjuut, mocht voor zijn jarenlange inzet en verdiensten een Gouden Ezel in ontvangst nemen.

Ook de jubilarissen van de Winkbülle werden in het zonnetje gezet. Dit jaar was Theo Kusters maar liefst 4x11 jaar lid van de vereniging. Sjef Houwers, Hans van der Logt en Jan Thijssen ontvingen het speldje voor 2x11 jaar. Leo Loven, Roger Nijskens, Luc Nijskens, Bert Peels, Ferrie Spiertz, Jo Bosch, Carolien Coenen en Martijn Geuskens waren 1x11 jaar lid.

Orde van Verdiensten

Niet alleen de Winkbülle, maar ook het bestuur van de Samenwirkende Limburgse Vasteloavesvereniginge (SLV), reikte onderscheidingen uit. Ton Bakker en Lars Valkenberg ontvingen uit handen van Raymond Vlecken, president van de SLV, de Orde van Verdiensten. Zij ontvingen deze onderscheiding voor hun langdurige inzet voor H.V.V. De Winkbülle.

Bij de festiviteiten brachten Paul en Leo, winnaars van het Sjlagerkonkoer 2015, hun ‘sjlager va Heële’ Vasteloavesblood ten gehore. De Dörsgekke, nummer 2 tijdens het Sjlagerkonkoer, stonden op het podium met hun nummer Nonde en Frits Pelt trad op met Went ’t ummer geet wie hüj.