Feestelijke Intocht Blauw Sjuut 

"De Blauw Sjuut vaart in 2016 voor de 66 e keer door de Euregio om de carnaval aan te kondigen. De eerste keer is dat in 1949 gebeurd. Dat was maar één dag en de reis ging via Vaals naar Aken en terug. Daarna werden dat van 2 naar 3 en uiteindelijk naar 5 dagen, zoals het nog altijd is. Als men goed rekent dan zou men zeggen vanaf 1949 gerekend is dat de 66 e keer. Eigenlijk is dat ook zo, maar de Sjuut is 2 keer niet uitgevaren. In 1953 bij de watersnoodramp en later nog eens tijdens de Golfoorlog"

Reden te meer om dit jaar groots uit te pakken als de Sjuut na hun 5 daagse reis in vreemde wateren , aanmeert in thuishaven Heerlen . Vanaf 20.00 uur zullen vanaf het podium diverse artiesten live optreden, totdat de Sjuut omstreeks 21.30 uur de laatste 200 meter van hun jubileum tocht zullen afleggen en begroet worden door heel veel Heerlense carnavalisten. De optochtcommissie ,die de organisatie van de intocht voor haar rekening neemt heeft voor een spectaculaire ontvangst in Heerlen gezorgd.

 

Veel kan nu nog niet worden prijs gegeven, want het moet natuurlijk een verassing blijven. Maar we kunnen verzekeren dat deze aankomst nog lang in het geheugen van de Sjuute -mannen gegrift zal staan. Na de aankomst zal de vasteloavond officieel geopend worden met het opzetten van de Narrekap op de Ezel. En in het feestpaviljoen barst hierna het Sjuutebal los.

wanneer : vrijdag 5 februari v.a. 20.00 uur / aankomst Sjuut 21.30 uur
waar : podium Pancratiusplein
wat : Feestelijke Jubileum Intocht Blauw Sjuut  : 66e Togh