Scholenaanpak

Afgelopen jaren hebben we een doorlopende leerlijn opgezet voor basisschoolleerlingen vanaf groep 3. Stapje voor stapje nemen we kinderen meer in de vasteloavend en laten ze kennismaken met verschillende onderdelen van dit stukje volkscultuur.

Kleurplaat
De groepen 3 en 4 gaan creatief aan de slag met een kleurplaat. Elk jaar wordt een kleurplaat ontworpen in een vasteloavesthema.

Wagenbouwersloods
De groepen 5 nodigen wij uit om een kijkje te komen nemen in de loods waar de wagenbouwers werken aan de praalwagens voor de optocht. Met de bus (gratis) worden leerlingen naar de loods gebracht waar ze een rondleiding krijgen en meer wordt uitgelegd over de wagens en het bouwproces.

Schelmentoren
De groepen 6 brengen een bezoek aan de Middeleeuwse Schelmentoren op het Pancratiusplein. Hier vertellen wij meer over de vasteloavend in Heerlen en kunnen ze van alles zelf ontdekken. Wie mag de scepter van de jeugdprins even vasthouden? Of zijn muts met veren opzetten? Hoe is het om bij de Jeugdraad te zijn of in het Winkbülleballet te dansen? Waarom is het logo van de Winkbülle een ezel? En waar zaten die schelmen in de toren?

Leerlingen van groep 7 en 8 mogen ook met ons meedoen door lid te worden van de Jeugdraad van Elf of mee te dansen in het Winkbülleballet. En misschien zit er zelfs wel een jongen in groep 8 bij die Jónkheedsprins van Heerlen wil worden!

Meer weten over de scholenaanpak? Mail naar friekele@winkbulle.nl.