Jeugdcarnaval

Ook voor de Heerlens jeugd organiseren we elk jaar een mooie vasteloavend. Zit je op de basisschool? Misschien heb je dan al eens kennisgemaakt met H.V.V. de Winkbülle via de knutselwedstrijd of een bezoekje aan de wagenbouwersloods. Zit je op de middelbare school? Dan heb je misschien al eens vasteloavend gevierd in de TENT op het Pancratiusplein.

Natuurlijk kun je ons ook overal in en rond Heerlen tegenkomen met de vasteloavend. Meedoen? Meld je aan voor de Jónkheed va Heële of kijk op de website van de TENT.

Jeugdraad & Winkbülleballet

De Jeugdraad van Elf van H.V.V. de Winkbülle bestaat uit 11 jongens van verschillende Heerlense basisscholen. Zijn gaan, samen met de Jonkheedprins, de Heerlense jeugd voor tijdens het carnavalsseizoen.

Zonder de meiden van het Winkbülleballet is de carnaval in Heerlen niet compleet. Overal waar de Jonkheedsprins en zijn Jeugdraad van Elf komen, zorgen zij voor een swingend optreden. Het Winkbülleballet bestaat uit 12 meisjes van verschillende Heerlense basisscholen.

Basisscholen

Ons doel is om alle Heerlense kinderen te laten kennismaken met de vasteloavend en ze stapje voor stapje mee te nemen in alle facetten. Wij hopen hiermee dat er meer begrip komt voor de mooie aspecten van de vasteloavend en dat hiermee dit stukje volkscultuur behouden blijft voor Heerlen.

Op verschillende manieren laten we kinderen kennismaken met de vasteloavend. We zijn onder andere gestart met een doorlopende leerlijn vanaf groep 3, onze scholenaanpak. Daarnaast organiseren we voor alle groepen een knutselwedstrijd: het Friekele.

Meer weten of aanmelden? Mail naar friekele@winkbulle.nl.

de TENT

De TENT organiseert en exploiteert sinds 2002 het feestpaviljoen op het Pancratiusplein in Heerlen tijdens de carnavalsdagen in samenwerking met H.V.V. de Winkbülle. Het doel is carnavals bieden, stimuleren en bevorderen voor iedereen in Parkstad en omstreden. De TENT is een centrale ontmoetingsplek waar carnaval gevierd kan worden door alle leefstijdsgroepen.