Jónkheedsprins

Jónkheedsprins Thijmen I

Op 4 januari 2020, op de kop af het elfde jaar dat Thijmen Houben deelneemt aan de Heëlesje Optóch, werd bekend dat hij dit jaar zal stralen als Jónkheedsprins van Heerlen met aan zijn zijde vriend en adjudant Ties Janssen. Hiermee wordt zijn droom werkelijkheid!

De enthousiaste Thijmen schreef maar liefst 2 jaar achtereen een sollicitatie brief aan de jeugdcommissie om in het jaar 2020 Jónkheedsprins te worden. Om goed voor de dag te komen en gemotiveerd als hij is vroeg hij Paul Dolhain hem te helpen met de perfecte sollicitatiebrief. 

Thijmen is de zoon van Kim en Nico Houben en de grote broer van Mees en Elsa. Vasteloavend vieren zit hem niet alleen in het bloed, maar in de genen. In navolging van opa Rob en papa Nico is Thijmen Houben de derde generatie als Jónkheedsprins van Heerlen! En de oom van oma Christl, Erich Böhmer, heeft de alom bekende Blauwe Sjuute mars geschreven.

Thijmen was 8 dagen oud toen hij zijn eerste carnavals pakje droeg. Hij ging als visje met papa mee met De Jong Blutsjen. We kennen Thijmen van vorig seizoen als enthousiast raad van elf lid. Een zeer betrokken zorgzame, sportieve jongen, die houdt van gezelligheid en met vriendschap hoog in het vaandel. Wat Thijmen belangrijk vindt, daar gaat hij voor. 

Als Jónkheedsprins van Heerlen hoopt hij jullie allen te zien bij de kinderoptocht in Heerlen op zaterdag 22 februari 2020.