Nieuwe boost voor Heëlesj Sjlagerkonkoer

De Heëlesje sjlager is niet weg te denken uit de Heerlense en Limburgse vasteloavend. Dat willen we de komende jaren zo houden! De laatste jaren zien we teruglopend aantal inzendingen voor het sjlagerkonkoer. Een werkgroep heeft zich de afgelopen tijd gebogen over een alternatief. We presenteren jullie graag: het Sjlagerkonkoer 2.0.

Om meer tijd te geven aan de artiesten om hun sjlager af te ronden, wordt de datum van het konkoer verplaatst naar de eerste zaterdag van januari. Het sjlagerkonkoer wordt voorafgaand aan de prinsenproclamatie gehouden op de plek waar het thuis hoort: midden in het centrum van Heerlen onder de sterrenhemel.

De winnaar van het sjlagerkonkoer mag de winnende sjlager aanbieden aan de nieuwe Sjtadsprins va Heële. We willen graag samenwerken met de (nieuwe) organisator van een winterevenement maar gaan hoe dan ook naar buiten, ongeacht hoe het winterevenement eruit gaat zien.

De zomermaanden worden gebruikt voor vakanties, genieten op terrassen en vooral over dromen over de vasteloavend. Vaak ontstaan dan de ideeën voor een sjlager. Daarna komt de tijd van schrijven en het maken van de arrangementen. Voor sommigen blijft het dan stil. Omdat ze niet weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat, blijft het alleen bij ideeën. Inzenden in september is voor veel artiesten te vroeg dag.

De komende periode worden workshops georganiseerd waarin de mensen die dromen van het maken van een sjlager ondersteund worden om hun droom werkelijkheid te laten worden. Ook de gevestigde orde artiesten krijgt meer tijd om hun sjlager gereed te maken. Voorafgaand aan het konkoer kunnen artiesten hun liedjes al laten horen aan het publiek via social media of, nog beter, in de Heerlense horeca, zodat de liedjes gaan leven en een goede keuze gemaakt kan worden.

We hopen dat we door de nieuwe opzet nieuwe artiesten enthousiast maken en dat we veel nieuwe gezichten zullen zien. De data voor de workshops en het inzenden worden de komende periode bekend gemaakt via onze website en Facebookpagina.