Jury Sjlagerkonkoer 2019

Op zaterdag 5 januari 2019 vindt het Sjlagerkonkoer plaats op het Pancratiusplein. De finalisten strijden vanaf 20u om de titel Sjlager va Heële 2019. De juryleden stellen zich graag even voor.

Pedro Dera
Pedro Dera is eigenaar van het gelijknamig muziekhuis waar hij met veel plezier en passie werkt. De combinatie van muziek, techniek en commercie zijn hem op het lijf geschreven en het werk doet hij nog steeds met heel veel sjpass.

Pedro is al tientallen jaren verbonden aan het Sjlagerkonkoer. In de beginjaren probeerde hij nog daags voor de voorselectie iets te maken van de handgeschreven notenbalken zonder akkoorden, tempo, etc. Daarna was hij jaren voorzitter van de muziekjury.

Mieke de Leeuw
Mieke de Leeuw levert al jaren een bijdrage aan de jury van het Sjlagerkonkoer. Mieke is werkzaam als zelfstandig logopediste in een logopedische praktijk op de Benzenraderweg in Heerlen. Taalbeleving en stem zijn een belangrijk onderdeel van haar beroep en carnaval zit in haar genen. Zij mag dus ook op 5 januari niet ontbreken als jurylid.

Tom Doesborg
Tom Doesborg (1968), redacteur volkscultuur/vastelaovend bij L1, ging na zijn HBO studie Journalistiek in Tilburg in 1991 aan de slag bij de regionale omroep van Limburg. Als jonge nieuwsverslaggever viel hij met de aardbeving van april 1992 en twee grote Maasoverstromingen in 1993 en 1995 met de neus in de boter. Daarna maakte hij cultuurprogramma’s met de vastelaovend als specialisme. Aan tal van uitzendingen van grote cultuurevenementen werkte hij op de voor- en achtergrond mee.

Sinds 2000 presenteert Tom op carnavalszaterdag de live L1 tv- en radio-uitzending van de Boètegewoeëne Boètezitting in de Zoepkoel in Venlo. Sinds 2010 werkt hij mee aan de jaarlijkse uitzending van L1 tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest.

Christel van Rijn
Christel is zangeres bij het Venlose duo Christel en Quinn. Het grote publiek zal beide artiesten kennen van de in 2017 gestopte formatie W-Dreej, drievoudig winnaar van het LVK (2010, 2011 en 2012). Met W-Dreej bouwden ze een ijzersterk repertoire op waarmee ze de Limburgse “vasteloavesmuziek” definitief hebben weten te veranderen. Christel speelde daarnaast hoofdrollen in verschillende Venlose Revue’s.

In de negentiger jaren was Christel lid van onder meer de zanggroep de Kammeräödjes met o.a. Wiel Vestjens en was ze jarenlang leadzangeres van Jocus Hofkapel/MIX. Christel heeft een druk privéleven met drie dochters. Maar gelukkig heeft ze een relatie met de knapste man van Venlo.

Ron Aspers
Ron Aspers (52), woonachtig ‘Oppe Ruiver’. In het dagelijks leven is Ron werkzaam als meerscholendirecteur (van 4 basisscholen in Midden-Limburg). Daarnaast is hij woordvoerder Stichting LVK, tekstschrijver/componist laatste 3 edities Ruiverse Revue (2006, 2011 en 2017), won hij diverse keren de ‘leedjesaovend’ van V.V. De Windjbuujels Ruiver. Hij behaalde in een grijs verleden (1993) de LVK-finale voor Arcen, was diverse keren halve finalist en vervolgens ruim 10 jaar hoofdjurylid bij het LVK.

Sinds 2007 is Ron bestuurslid en woordvoerder van de Stichting LVK en jureert hij diverse Limburgse leedjeskonkoersen. Vorig jaar bezocht hij de finale in Heële, toen gewonnen door het dit jaar jubilerend duo Paul en Leo. “Ik wens alle deelnemers heel veel succes en bovenal heel veel ‘sjpass'”!