211 optochtnummers in de Grote Optocht van Heerlen

De Grote Optocht van Heerlen vestigt dit jaar een record. 211 Inschrijvingen trekken op zondag 3 maart a.s. door de straten van Heerlen. Met meer dan 30 praalwagens, 160 grote, kleine en heel kleine groepen en verder einzelgänger en muziekgroepen is dit de grootste optocht van Nederland.

“Het is een gigantische klus om alles netjes, veilig en op volgorde geregeld te krijgen”, aldus de voorzitter van de Optocht commissie van H.V.V. de Winkbülle, Niek Bollen. Voor de toeschouwers langs de route en voor de televisie betekent dit 5 uur vasteloavond in Heële op z’n best.

De Grote Optocht van Heerlen wordt dit jaar wederom live uitgezonden op L1. De uitzending begint om 12.30 uur. De uitzending wordt gepresenteerd door Tom Doesborg van L1, samen met de Opperwinkbuul Paul Munninx. Daarnaast verzorgen Rob Dijcks en Anne Feijten de interviews met de deelnemers.

“Heële, doe bis ee mülke weëd” is dit jaar het thema van de optocht.