Friekel ook mee vanuit thuis

Elk jaar betrekken we de basisscholen in en rond Heerlen bij de vasteloavend. Dat is dit jaar niet anders. We nodigen alle leerlingen uit om lekker creatief aan de slag te gaan en deel te nemen aan de kleurwedstrijd en het friekelen.

Kleurwedstrijd (groep 1, 2 en 3)
Leo Keulartz ontwierp dit jaar de carnavalskleurplaat gekoppeld aan het motto ‘Same verleef óp Heële’. Misschien heb je hem al ontvangen van school, maar zo niet dan kun je hem ophalen bij:

  • Plus Winnubst (Van Weerden Poelmanstr. Heerlen)
  • Plus Welten
  • Albert Heijn ‘t Loon
  • De filialen van Bakkerij Voncken Corio Center, Welten (Weltertuynstraat), Heerlerbaan (Bautscherweg), Grasbroek (Sittarderweg), MSP (Kasteellaan) en Cornelius (Wannerstraat).

Wil je de kleurplaat digitaal ontvangen? Stuur dan een mailtje naar friekele@winkbulle.nl.

Friekelen (groep 4 t/m 8)
Het friekelen (knutselwedstrijd) staat dit jaar helemaal in het teken van Valentijn en de vasteloavend. De opdracht is dan ook: knutsel een ‘vasteloaveshat’ (carnavalshart). Papier, klei, stof, groot of klein, je bent helemaal vrij in je ontwerp. Als het maar roeëd, geël en greun is!

Deelname
Om mee te doen aan de kleurwedstrijd of knutselwedstrijd maak je een duidelijke foto van je creatie. Zorg dat je naam goed zichtbaar is (leg bij het knutselwerk bijvoorbeeld een briefje) en vermeld op de kleurplaat ook je leeftijd. Stuur de foto uiterlijk 7 februari 2021 naar friekele@winkbulle.nl om mee te doen.

Alle kinderen uit Heerlen en omstreken mogen deelnemen aan deze wedstrijd, dus ga thuis creatief aan de slag! Help je ons ook om de stad roeëd, geël en greun te kleuren? Hang je kleurplaat voor het raam, zet je knutselwerk in de vensterbank en versier jouw buurt voor de vastelaovend.

Bekendmaking prijzen
Op 11 februari 2021 maken we via www.winkbulle.nl bekend wie gewonnen hebben. De winnaars ontvangen een e-mail om af te spreken waar we de prijs op vrijdag 12 februari kunnen afgeven.