Het vasteloavendsseizoen door de ogen van Jónkheedprins Thijs I

Juni 2023, het zonnetje schijnt en menigeen geniet lekker van de zomerse temperaturen. Maar ook een mooi moment om terug te kijken naar afgelopen vasteloavend. Wij vroegen onze Jónkheedprins Thijs I hoe hij zijn seizoen heeft beleefd:

Tijdens mijn proclamatie was het allemaal super spannend! Met mijn masker op, in de coulissen dacht ik; “oké, nú gaat het gebeuren, het grote moment, mijn grote droom komt eindelijk uit!” Eenmaal op het podium werd afgeteld en gooide ik mijn masker af. Ik heb gesprongen van vreugde!

Na de proclamatie gingen we samen met de jeugdcommissie en mijn familie uiteten om vervolgens richting Heerlen Centrum te gaan voor de proclamatie van die nieuwe (grote) Sjtadsprins va Heële. Toen hij door de grote blokken sprong dat ik eerst: “wie is dat?” maar we leerden elkaar al snel kennen. En terugkijkend had ik geen betere Sjtadsprins kunnen wensen. Dat geldt natuurlijk ook voor zijn adjudanten Bas en Michiel!

Ook mijn receptie was supergezellig en leuk. En wat was het druk! Heel veel vrienden, familie en verenigingen kwamen langs om mij te feliciteren. Wat heb ik daarvan genoten.
Een andere activiteit die voor mij een bijzondere herinnering blijft, was het poefelen inpakken met Job en de hele Iereroad bij Bakkerij Voncken!

En toen de carnavalsdagen zelf… Een marathon met alleen maar hoogtepunten Samen met de hele Jeugdraad van Elf en het Winkbülleballet langs de scholen op carnavalsvrijdag om samen met alle kinderen vasteloavend te vieren! Het was één groot feest en superleuk met al die vrolijke en dansende en verklede kinderen

In de optocht was het SUPER VET om samen met Ivo en Job boven op de wagen te staan en heel veel snoep te mogen uitgooien! Ook hier heb ik samen met het Winkbülleballet en de Jeugdraad van Elf veel gesprongen en gezongen. Wat ging die wagen op en neer!

Ik heb echt een geweldig seizoen gehad. Samen met Sjtadsprins Rik I dansen, springen en vasteloavend vieren. Maar ook natuurlijk met alle andere mensen om mij heen die er een geweldige carnaval van hebben gemaakt! Er zijn zoveel momenten geweest waar ik met een glimlach op terug kijk, te veel om op te noemen.

Bedankt voor het fantastische seizoen!

Thijs I (Sauren)