Een terugblik op het seizoen van Jonkheedprins Ricus I

Als Jonkheedprins Ricus I terugdenkt aan zijn prinsschap en het afgelopen seizoen beginnen zijn ogen weer te glimmen. Een big smile van oor tot oor verschijnt op zijn gezicht. Ricus grijpt nog elk moment aan om vol van zijn prinsschap te genieten. Terugkijkend op zijn seizoen als Jonkheedprins zijn er natuurlijk meerdere hoogtepunten.

Allereerst was er de onthulling bij hem thuis dat hij Jonkheedprins zou worden. Wow, dat was echt het beste kerstcadeau dat hij zich maar kon wensen. Daarna volgde de proclamatie waar Ricus eindelijk aan iedereen mocht vertellen dat hij voorop zou gaan in de carnaval als Jonkheedprins van H.V.V. de Winkbülle. Wat was het toch sjiek om na de proclamatie een auto klaar te zien staan, bestickerd met zijn eigen logo en naam. Het startschot van een geweldig seizoen.

Samen met Lucas, zijn adjudant, legde hij de nodige bezoekjes af, zowel alleen als uiteraard met het Winkbülleballet en de jeugdraad van elf. Wat was het iedere keer weer gezellig. Bij de receptie waren de cadeaus niet aan te slepen. De meeste cadeaus hebben een speciaal plekje gekregen op de kamer van Ricus en zullen altijd een dierbaar plekje behouden.

Steeds wanneer de Blauw Sjuut, Prins Roger II of de raad van elf langs het huis van de Jonkheedprins reden was het een feestje. TOET TOET!!!! Het scholenbezoek op de vrijdag voor de carnaval was ook weer een hoogtepunt. Met een touringcarbus van school naar school. Een drukke maar o zo geweldige dag. Een dag later volgde zijn eigen kinderoptocht. Ook dit jaar weer een succes. Het lijkt alsof de groepen alleen maar groter en mooier worden. Bij de grote optocht op de zondag werd Jonkheedprins Ricus onthaald met een confettidouche op het Pancratiusplein.

Al met al was het een seizoen om op terug te kijken met een grote lach. Afscheid nemen op 5 januari 2019 is dan ook een moment dat Jonkheedprins Ricus I het liefst wil overslaan. Helaas komt er voor hem ook een einde en zal de nieuwe Jonkheedprins hem opvolgen.

De abdicatie van Jonkheedprins Ricus I en de proclamatie van de nieuwe Jonkheedprins vinden plaats op zaterdag 5 januari 2019 om 13:33 uur in het Cultuurhuis (Sittarderweg 145) in Heerlen.