Roger II blikt terug

Nog heel even en dan is Roger II weer gewoon Roger Holtus. Hoe heeft hij zijn seizoen als Sjtadsprins va Heële beleefd?

De adventsperiode is voorbij en daarmee komt de abdicatie akelig dichtbij. Op 4 januari sluit ik een fantastisch jaar af dat ik voor geen goud had willen missen. Ik zie nog heel duidelijk voor me hoe Rogier en ik in het voorportaal van de kerk een kaarsje aanstaken tijdens het wachten op de proclamatie. We stapten daarna in het felle licht op het Pancratiusplein en elf tellen later in de achtbaan die het prinsenschap is.

Carnavalvierend Heerlen mogen voorgaan is onvergetelijk. Van heel dichtbij zien hoeveel tijd en energie de Winkbülle steken in het voorbereiden en begeleiden van dit grote feest. Echt ervaren hoe alle verschillen wegvallen tijdens de vasteloavend. Er zijn geen rangen, geen standen, geen oordelen en geen gedoe. Alleen maar feest, lol en plezier.

Ook de aanloop naar het carnavalsweekend is heel bijzonder. De huisbezoeken bij mensen die helaas niet kunnen meevieren. De scholen, de inburgering, de verzorgingstehuizen, het hospice. Overal merk je dat de Winkbülle impact hebben en warmte en plezier achterlaten. Dat maakte me telkens heel trots.

Over een paar dagen maak ik met veel liefde plaats voor Appie 71. Wat een avontuur staat hem te wachten! Mijn belangrijkste drie tips: Geniet, geniet en geniet.
En oh ja: koester je adjudant!

Roger II

De abdicatie van Roger II vindt plaats op vrijdag 4 januari 2019 op het Pancratiusplein.