Nieuwe Jónkheedprins: Thijs I (Sauren)

Op 7 januari 2023 is Thijs I (Sauren) in het Cultuurhuis uitgeroepen tot de nieuwe Jonkheedsprins van H.V.V. De Winkbülle. Een grote droom die uit komt voor Thijs I. Met zijn adjudant Job gaat hij voorop in de (jeugd)carnaval in Heerlen.

Thijs zit in de brugklas van De Nieuwe Thermen, speelt fanatiek voetbal bij R.K.S.V. Bekkerveld in de JO13-01. Daarnaast zijn gamen, Ajax én Roda JC zijn hobby’s en is hij groot fan van Danny Pouwels.

Thijs is de zoon van Tessa en Guido Sauren en broertje van Isa en Roos. Hij komt uit een echt carnavalsgezin. Zijn vader was 11 jaar geleden adjudant van oud-sjtadsprins Lars I en in 2018 Prins van de Vlavrèters in Welten. Thijs was zelf lid van de Jeugdraad van Elf van de Vlavrèters toen hij in groep 6 zat. Ook bij de Winkbülle is familie Sauren niet onbekend. Zijn zusje Isa heeft gedanst in het Winkbülleballet en zijn zusje Roos is nu lid van het Winkbülleballet.

Thijs I zal er samen met het Winkbülleballet en de Jeugdraad een spetterende carnaval van maken. Eén van de hoogtepunten gaat natuurlijk de Kingeróptoch op zaterdag 18 februari zijn.
De receptie van Thijs I vindt plaats op zondag 22 januari a.s. vanaf 14.33 uur in café D’r Klinge op het Pancratiusplein 47. U bent van harte uitgenodigd om Thijs I te komen feliciteren.