Sjtadsprins Rik I is er (meer dan) klaar voor

Het hoge woord is eruit: Rik I Wagemans (36) is onze nieuwe Sjtadsprins. Een hele klus om zoiets geheim te houden, zeker als je prinsschap (door een niet nader te noemen virus) wordt uitgesteld. Maar na 1,5 jaar mag hij het dan eindelijk van de daken schreeuwen!

Rik leerde carnaval vieren op de Heerlerbaan. Zijn ouders Ger en Marian hebben hem de vasteloavend met de paplepel in gegoten. De optocht lopen deed hij vroeger nooit heel graag, maar met zijn vrienden van de Zoepsjuute is daar verandering in gekomen. Dit jaar wordt de Heëlesje Optóch natuurlijk een hoogtepunt: hij mag het defilé afnemen en trekt daarna als Sjtadsprins door de straten van ‘zijn stad’.

Tijdens een vasteloavend in café d’r Klinge ontmoette hij Wendy. Na een opmerking over haar drankje moest Wendy eerst niets van hem weten, maar inmiddels wonen ze alweer heel wat jaren samen aan de rand van het Aambos, heel dicht bij die welbekende kapotte lamp. In april 2022 werd dochter Filou geboren. Voor dit Winkbuulke wordt haar eerste vasteloavend meteen een hele bijzondere.

Rik werkt als operationeel manager bij Demo Productions en daarnaast als evenementenproducent bij onder andere Pinkpop. Naast zijn werk klust en reist hij graag. Sjtadsprins worden in osz leëf sjtad Heële is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Samen met adjudanten Bas en Michiel Hazen staat Sjtadsprins Rik I klaar om het vasteloavesgeveul over Heerlen te verspreiden.